Name $ScriptID$ Home Page zZblDStL7dLK5wAtgeHrlPUITBORXLhIXD2LdB.4opr.I7

Tokom porođaja vrši se praćenje otkucaja srca bebe na CTG-u (kardiotokografu). Lekari se odlučuju da li je dovoljno jednom proveriti otkucaje srca ili sve vreme pratiti dok se porođaj odvija.

Praćenje bebinih otkucaja srca pomaže timu zdravstvenih radnika da procene u kakvom je stanju beba tokom porođaja i da se uvere da sve ide po planu.

Kada počnu kontrakcije materice, protok krvi kroz posteljicu je ograničen. Ovo je prirodan proces i za većinu beba ne predstavlja problem. Međutim, u nekim slučajevima, beba može imati probleme. Otkucaji srca će biti u stanju da ''kažu'' da li je vaša beba pod stresom.

Vaš lekar može pratiti spolja i iznutra rad bebinog srca.

Spoljašnje praćenje se može koristiti bilo kada u toku porođaja. Pojas će biti privezan za stomak i pratiti otkucaje bebinog srca. Ovaj način pruža manje povratnih informacija, putem trake koja prati otkucaje srca vaše bebe tokom i između kontrakcija.

Unutrašnje praćenje se vrši drugačije. Da biste ovo uradili, morate biti otvoreni najmanje jedan centimetar i vodenjak mora biti probušen. Elektrode se postavljaju direktno na kožu glave vašeg deteta preko vagine i grlića materice.Save

Save

Save

Povezani članci

Booking.com