Razvoj medicine kroz vekove: Vaginalno parno kupatilo

Napravite vaginalno parno kupatilo

Parna kupka greje matericu iznutra. Uz upotrebu odgovarajućeg bilja, a u zavisnosti od zdravstvenog stanja, to pozitivno utiče na sluzokožu materice.  

vaginal steam

Pored parnih kupatila, u tradicionalnoj medicini su poznate i lekovite kupke.  

Postoje specijalne mešavine bilja koje se koriste u ove svrhe. Naravno, različite biljke imaju različita lekovita dejstva, kao i kontraindikacije, pa je neophodno da se konsultujete sa stručnim licem pre bilo kakve upotrebe. Takođe, postoji opasnost od opekotina.

Bilje je sastavljeno tako da hrani, leči, čisti i dovodi svež kiseonik u krv, pre svega tkivo vagine i materice. Para i toplota otvaraju pore tako da lekovito isparenje prodire dublje u slojeve kože.

Ove kupke osim za bolju prokrvljenost i poboljšanje plodnosti, blagotvorne su još i za čišćenje genitalnih organa, pms, grčeve tokom ciklusa, koagulaciju krvi tokom menstruacije, endometriozu, PCOS, izostanak menstruacije, kao i kod dugih ciklusa i kratkih krvarenja tokom menstruacije.

U kojim slučajevima vaginalno parno kupatilo nije dozvoljeno: kod izuzetno teških menstrualnih ciklusa, vaginalnih infekcija, otvorenih rana, trudnoće ili sumnje na trudnoću. Ukoliko imate polni pirsing, neophodno ga je ukloniti zbog opasnosti od opekotina.

U banjama u SAD-u nude se tradicionalne parne kupke, a sve češće i u evropskim banjama se uvodi ovaj tretman. Prosečna cena tretmana se kreće između 50 i 75 dolara za 30 minuta. Ali ovo se može raditi i u kućnim uslovima.

Danas su i dalje popularna parna kupatila, dok se kupke više ne nude u banjama i salonima, već ih možete praviti isključivo u kućnim uslovima. Ipak, savetujemo da se prvo konsultujete sa stručnim licem. 

Pročitajte više o bilju koje se koristi za parne kupke!

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Booking.com