piletina sa sampinjonima
SASTOJCI:

400g piletine (po izboru belo meso ili bataci)

600g krompira

200g šampinjona

2 šargarepe

1 crni luk

1dl jogurta

malo senfa

1 kocka instant pileće supe

100g tvrdog sira (kao što je kačkavalj)

začini po ukusu

PRIPREMA:

Luk iseckati na sitno i propržiti na ulju. Dodati narendanu šargarepu, a zatim i sitno isečene šampinjone.

U posebnoj posudi skuvati kocku gotove supe.

Meso pripremiti (ako je belo meso, iseći ga na kocke), posoliti i premazati senfom. Uvaljati u brašno a zatim krako po 5 minuta sa svake strane ispržiti u tiganju.

Posudu u kojoj ćete peći u rerni nauljiti. Poređati prvo šampinjone, zatim krompir isečen na kocke, i onda meso. Zaliti sa supom i jogurtom. Dodati začine po ukusu.

Peći na 200 stepeni oko 30 minuta. Zatim izvaditi iz rerne, posuti narendan sir odozgo i vratiti da se dopeče još desetak minuta.

 

Povezani članci

Booking.com