Name $ScriptID$ Home Page zZblDStL7dLK5wAtgeHrlPUITBORXLhIXD2LdB.4opr.I7

tikvice

SASTOJCI:

1kg tikvica

1 glavica crnog luka

1 češanj belog luka

100g prezli

150g narendanog sira (na primer Gauda)

2 jaja

peršun

so, biber po ukusu

Za preliv:

1 pavlaka

4 kafene kašikice majoneza

1 češanj belog luka

so i začini po ukusu

PRIPREMA:

Tikvice narendati i ostaviti na čistoj krpi nekih 20 minuta, da se ocede.

Crni i beli luk sitno iseckati i kratko prodinstati.

Sjediniti luk sa tikvicama, dodati ostale sastojke (prezle, sir, jaja, peršun) i začiniti po ukusu.

Oblikovati rukom pljeskavice i peći na zagrejanom ulju nekoliko minuta sa obe strane.

Preliv. Propržiti luk, dodati pavlaku i majonez, kao i začine po ukusu. Pustiti da proključa i skloniti sa vatre.

Jelo se može služiti samostalno, ali i uz pire, neko varivo ili meso.

 

Booking.com