Cookies

Sastojci

  • 2 jajeta
  • 250g čokolade za kuvanje
  • 1/2 šolje putera ili margarina(*Mera je šolja od 2dl)
  • 2 šolje šećera
  • 1 vanilin šećer
  • 1 1/2 šolja mlevenih/izmrvljenih lešnika
  • 3/4 šolje mlevenih ovsenih pahuljica
  • 2 šolje brašna
  • 1 1/2 kašičica praška za pecivo
  • na vrh noža soli

 

Priprema

Pomešati istopljenu čokoladu sa puterom/margarinom, jajima, šećerom i vanilin šećerom.

Lešnik pola izmrviti (izlupati u krpi ili seckalici samleti do pola),a drugu polovinu količine samleti skroz. U jednu posudu sipati lešnik, mlevene ovsene pahuljice, brašno, prašak za pecivo i so. Sve dobro promešati, pa tek onda sjediniti sa masom u drugoj posudi. Dobro zamesiti da se dobije ujednačena masa.

U pleh od rerne staviti papir za pečenje, a zatim vaditi komadiće prečnika oko 2-3cm. Ne morate formirati pravilne oblike i truditi se da oblikujete testo koje se i onako osipa, jer će keksići malo narasti i sami se formirati u rerni. Samo ih malo pritisnite prstima, da se ne mrve pri ređanju u pleh.

Peći u rerni zagrejanoj na 180˚c 8-10 minuta. Od ove mere ćete dobiti 60-80 komada. Verovatno ćete peći 3-4 ture u velikom plehu.

Kada su pečeni, činiće vam se da su gnjecavi. Nemojte ih vraćati u rernu, već ih ostavite da se na vazduhu osuše i ohlade nekih desetak minuta. Tada će postati krti i spremni za služenje ili odlaganje.

 

Diskutujte o receptima i pripremi hrane, pitajte šta vam je nejasno i podelite sa nama vaše recepte na podforumu - PORODIČNA TRPEZA
(kako bi mogli da vidite kategorije foruma, čitate tuđe postove i učestvujete u raspravi na forumu, potrebno je da se registrujete)

Booking.com