Name $ScriptID$ Home Page zZblDStL7dLK5wAtgeHrlPUITBORXLhIXD2LdB.4opr.I7

 

Sastojci

 

  • Oko 600-700g fileta oslića
  • 200 ml pavlake za kuvanje
  • 100ml belog vina
  • Oko 600g krompira
  • 10g putera
  • Veza peršunovog lista
  • Ulje (suncokretovo ili maslinovo za prženje)
  • So i biber

 

 

 

 

 

Priprema

Filete ribe preseći na polovine ako su predugi, začiniti sa biberom i solju, zatim uvaljati u brašno i ispržiti na vrelom ulju. Ribu vaditi na ubrus ili salvetu da upije višak ulja. Kada završite, u isti tiganj sipati belo vino, sačekati da proključa minut, zatim dodati sitno seckan peršun i pavlaku, te kuvati sve još 2-3 minuta.

Odvojeno skuvati oljušten krompir isečen na kockice (kao za krompir pire). Krompir kada je proceđen posoliti i dodati mu puter da se rastopi preko njega.

Servirati oslić i krompir preliven sosom.

 Save

Povezani članci

Booking.com