Pekarske kifle

 

Sastojci

  • 1 kg brašna
  • 1 svež kvasac
  • 400 ml vode
  • 100 ml mleka
  • 100g putera (ili margarin)
  • 1 kašika soli
  • 1 kašika šećera

Priprema

Rastopiti kvasac u posudi sa mlakom vodom, mlekom, šećerom i jednom kašikom brašna. Odvojeno umešati so u brašno i kada kvasac nadođe, dodati i njega u brašno. Zatim dodati razmekšani puter. Sve zamesiti dok ne počne da se odvaja od prstiju i posude. Ostaviti 45-60 minuta.

Kada je prošlo vreme, premesiti testo, podeliti na 10-12 kuglica. Svaku kuglicu rastanjiti na oko 0,5cm debljine i urolati u kiflu. Formirane kifle složiti u pleh, premazati vodom i posuti susamom, kimom ili krupnom solju. Sačekati da odstoje 15 minuta, a zatim ih peći na 250 stepeni oko 15 minuta.

Booking.com