Krem čorba od celera

Sastojci:

(za 4 osobe)

1 glavica crnog luka

1 veći ili 2 manja celera

1 veza zeleni

1 krompir

4-5 kašika kisele pavlake ili pavlake za kuvanje

1 kašičica ulja

1 povrtna kocka za supu

biber, so

 

Priprema:

Crni luk isečen na kriške blago propržite na malo ulja pa u istu šerpu dodajte celer i zelen iseckanu na komade. Nalijte vodu i ostavite da krčka 15 minuta. Dodajte nakon toga krompir iseckan na kocke i povrtnu kocku za supu.

Kada povrće omekša, ispasirajte sve: koristite štapni mikser ili blender, a ukoliko nemate ništa od toga, povrće možete gnječiti ručnom presom za pire krompir. Na kraju, kada ste izmutili čorbu, začinite je po ukusu pa dodajte nekoliko kašika pavlake (ukoliko koristite običnu kiselu pavlaku, možete je dodavati direktno u tanjir kada je čorba već poslužena).

 

Diskutujte o receptima i pripremi hrane, pitajte šta vam je nejasno i podelite sa nama vaše recepte na podforumu - PORODIČNA TRPEZA
(kako bi mogli da vidite kategorije foruma, čitate tuđe postove i učestvujete u raspravi na forumu, potrebno je da se registrujete)

Save

Booking.com