Name $ScriptID$ Home Page zZblDStL7dLK5wAtgeHrlPUITBORXLhIXD2LdB.4opr.I7

orada u marinadi
Sastojci:


Orada (najmanje 250g po osobi)
1 ceo beli luk
peršun
ruzmarin
½ dl belog vina
maslinovo ulje
aleva paprika
majoran

Priprema:

Pripremite marinadu od 1/2 belog luka, svežeg ili sušenog lista peršuna, šake ruzmarina, malo majorana, 1 kašike aleve paprike i ½ dl maslinovog ulja.


Očistite oradu pa je napunite i prelite marinadom.


Pecite 25 minuta na 200 stepeni pa okrenite ribu i prelite je marinadom koja se iscedila u pleh i sa ½ dl belog vina. Po potrebi povećajte temperaturu. Kada se ispeče orada, čim je izvadite iz pećnice, prelite je sokom od limuna.


Pripremite i marinadu koju ćete izneti na sto: malo maslinovog ulja, ½ belog luka i seckani list peršuna.


Oradu možete poslužiti uz prilog od barenog krompira sa blitvom.


Poslužite i rashlađeno belo vino.

 

Save

Povezani članci

Booking.com