Name $ScriptID$ Home Page zZblDStL7dLK5wAtgeHrlPUITBORXLhIXD2LdB.4opr.I7

Punjeni patlidžan

SASTOJCI:

(za 4 osobe)

2 plava patlidžana srednje veličine

2 glavice crnog luka

200 g šampinjona

1 paprika

2 srednja paradajza

1 i 1/2 šoljica pirinča

aleva paprika, vegeta

origano, malo bibera

malo soli, kašičica ulja

 

PRIPREMA:

Najpre stavite pirinač da se bari u malo vode. Potrebno je da bude skoro skroz kuvan.

Ukolinite peteljke sa patlidžana a onda ih presecite na polovine i pažljivo izdubite unutrašnjost tako da ostanu zidovi debljine oko 1/2 centimetra. Ne morate biti previše precizni. Tu unutrašnjost patlidžana iseckajte na sitne komadiće (može i u blenderu). Patlidžan dobro posolite i ostavite ga sa strane da odstoji i da se ocedi voda iz njega.

Propržite crni luk na malo ulja, dodajte iseckanu unutrašnjost patlidžana i iseckanu papriku. Zatim sve začinite vegetom, boberom, alevom paprikom. Kada se to malo proprži 10-ak minuta, dodajte šampinjone iseckane na ploškice i nastavite da pržite smesu još 10 minuta. Dodajte na kraju origano i pirinač koji ste obarili pa ga samešajte sa ovom smesom.

Patlidžane isperite pod mlazom vode i napunite ih smesom. Preko svega stavite sitne ploške paradajza. Poređajte patlidžane u vatrostalnu posudu i pecite oko 40 minuta na 200 stepeni. Pred kraj možete pojačati na 250 kako bi se lepo zapeklo.

Napomena: možete probati i da preko svega narednate tvrđi punomasni sir ili kačkavalj, po želji. Jelo poslužite uz sezonsku salatu.

 

punjeni patlidzan

 

Diskutujte o receptima i pripremi hrane, pitajte šta vam je nejasno i podelite sa nama vaše recepte na podforumu - PORODIČNA TRPEZA
(kako bi mogli da vidite kategorije foruma, čitate tuđe postove i učestvujete u raspravi na forumu, potrebno je da se registrujete)

 

Povezani članci

Booking.com