fbpx
PorodicaPorodična trpeza

Kineske šnicle

Najjednostavnije šnicle od mlevenog mesa

Iskrena da budem, ne znam zašto se ove šnicle zovu kineske šnicle i da li zaista imaju neke veze sa kineskom kuhinjom, tek nama su veoma često na repertoaru već dugi niz godina. Od kada njih pravimo, odustali smo od klasičnih faširanih i bilo kojih sličnih oblika od mlevenog mesa. Ove se prave jednostavno i od ove količine ispadne zaista dosta komada te će ih četvoročlana porodica teško pojesti u jednom obroku.

kineske snicle 5

Šta je potrebno za kineske šnicle?

Kineske šnicle – sastojci:

  • 300 grama mlevenog mesa
  • 1 dl vode
  • 3 jajeta
  • 5 kašika brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 1 kašika vegete
  • 3 kašike ulja
  • 1 glavica crnog luka
  • 2 čena belog luka
  • 1 kašika prezle (nema veze ako nemate)
  • malo bibera, aleve paprike
  • peršunovog lista (sve po ukusu)
  • mast ili ulje za pečenje (oko 200 g ili 250 ml, zavisi od posude)

Od pribora će Vam trebati – viljuška i vanglica u kojoj ćete ih umutiti, zatim supena kašika za vađenje i tiganj za prženje. 

kineske snicle 6

Priprema kineskih šnicli

Iseckajte crni i beli luk sitno. U činiji umutite jaja, a zatim dodajte sve sastojke (osim masti ili ulja za prženje). Izmešajte da dobijete ujednačenu masu. Najbolje da ostavite u frižideru oko pola sata, ali ništa im neće faliti ni ako odmah započnete prženje. Tiganj sa uljem ili mašću ugrejte na visoku temperaturu, a onda ih pržite po par minuta sa svake strane dok ne porumene. U tiganj ih ubacujete tako što vadite manje šnicilice supenom kašikom. Od ove mere će ih biti oko 25 komada.

najjednostavnije snicle od mlevenog mesa

Savet više:

  • Možete deci i praviti manje parčiće tako što ćete ih vaditi kafenom kašikom. Njima će tako biti zanimljivije, samo povedite računa da ih onda kraće pržite.
  • Moguće je dodati i jednu rendanu tikvicu, samo onda dodajte još jedno jaje i 2 kašike brašna. A možete narendati ili samleti u seckalicu i drugo povrće po izboru koje dete inače ne voli da jede. Samo je potrebno da vodite računa o kompaktnosti smese, kako bi mogla lepo da se peče.

Na fotografijama je grašak napravljen po osnovnom receptu za grašak, a više recepata možete pročitati na @demetra.portal

  Objavljen: 14. septembar 2015. godine, ažuriran: 30. mart 2023. godine

Save

Reklame

Tamara Petkovic

Tamara Petković je osnivačica i glavna urednica portala Demetra, preduzetnica i mama troje dece sa previše interesovanja i premalo vremena za sve što želi.

Related Articles

Back to top button