proja, mafini, doručak, projice
Mekane projice sa sirom

Priznajem, ako zamišljam idilične večere, to bi uvek sadržavalo momenat kako klinci sa zadovoljstvom jedu neke mafine, projice i slično.
U stvarnosti, te akrobacije u kuhinji mi najteže idu - po pravilu svako isprobavanje ovih recepata bi se završilo nekim nejedivim.

Stoga, ako verujem u neke recepte, to su svega opcije. A jedna od njih je ovaj recept za mekane projice sa sirom.

Mekane projice sa sirom

Recept je podložan izmenama (na primer, umesto sitnog sira, može da se koristi feta), a od ove količine dobijem oko 25 projica srednje veličine.

 

Projice sa sirom - SASTOJCI:

🔸 2 jaja
🔸 1 šolja jogurta
🔸 2 šolje kukuruznog brašna
🔸 1/2 šolje ulja
🔸 1/2 kk soli
🔸 1/2 kk praška za pecivo
🔸 300g sitnog sira

Ulupati jaja, dodati jogurt i ulje, pa dodati suve sastojke i na kraju, sir. Sve ujednačiti.
Sipati u kalupe i peći u rerni na 200 stepeni oko 15 minuta (kad počne da žute). Kad sipamo u kalupe, ne sipamo pune, no najviše dve trećine, jer će porasti prilikom pečenja.

Lično volim i da ne sipam direktno u kalupe, već da ih obložim papirnim korpicama za mafine, pa u njima pečem.

Drugi recepti:

Povezani članci