Name $ScriptID$ Home Page zZblDStL7dLK5wAtgeHrlPUITBORXLhIXD2LdB.4opr.I7

 

Potaž od tikvice

Sastojci:

1 veća tikvica

1 veći krompir ili dva manja

2 veće šargarepe

1 paštrnak

1 manja glavica crnog luka 

po želji malo kelerabe, korena celera ili par listića spanaća

list peršuna i celera

kašičica soli

malo suvog začina

malo ulja

1/3 kafene kašičice kurkume

2 lovorova lista

4-5 zrna bibera

1 jaje

1 kašika pavlake

1 kašika brašna

 

Priprema:

U šerpu sipati 1,2 litara vode, sipati so, ulje, kurkumu, biber i lovorov list. Zatim dodati očišćen i isečen na pola crni luk, šargarepu i paštrnak na štapiće, krompir na veće komade i tikvicu samo na 2-3 dela isečenu. Ovo je važno da bi se sve istovremeno skuvalo. Dodati pred kraj kuvanja i list peršuna. Vreme kuvanja je oko 20 minuta.

Kada je skuvano, procediti i u seckalicu ili blender staviti tikvicu, krompir, šargarepu, luk i drugo povrće. Sve dobro izmikasti sa malo tečnosti da se dobije ujednačena masa bez komadića.

Umutiti jaje sa pavlakom i brašnom, razrediti u tečno sa par kašika tople vode i sipati u vodu u kojoj se kuvalo povrće. Zatim vratiti i povrće i staviti suvi začin i dodatno so po želji. Kuvati samo dok ne provri i služiti toplo uz dodatak pavlake i kurkume po želji.

 

Save

Booking.com