SASTOJCI:

*Za testo:

1,5 dl mlake vode

20 g svežeg kvasca

1 kašičica šećera

1 kašičica soli

300 g pšeničnog brašna

50g heljdinog brašna

50 g margarina

1 jaje

1 žumance

 

*Za nadev:

250 g obarenog spanaća

2 kašike kisele pavlake

2 čena belog luka

1 belance

malo bibera

malo soli

 

 

 

 

PRIPREMA:

Testo: U mlaku vodu dodati izmrvljen kvasac, šećer i kašičicu brašna. Izmešati i ostaviti da nadođe. U posudu za mešanje sipati brašno, dodati omekšali margarin, jaje i žumance, so i sa nadošlim kvascem zamesiti testo. Testo ostaviti 20 minuta da nadođe.

Od nadošlog testa razviti koru u oblik pravougaonika debljine 5 mm.

Nadev: Spanać sitno iseckati, dodati kiselu pavlaku, sitno iseckan beli luk, so i biber po ukusu. Sve dobro izmešati i pripremljenim filom premazati koru. Koru uviti u rolat i iseći na manje rolate.

Složiti u pleh obložen papirom za pečenje, premazati umućenim belancetom i peći na 200 C 25 minuta.

Save

Povezani članci

Booking.com