beba i nova godina
Prva bebina Nova godina

Doček Nove godine sa bebom

Ovo je prva Nova godina koju slavite u izmenjenom sastavu. Možda vam ovo nije prvo dete, ali je svakako prvi doček sa novim članom porodice. Majke su nekad umorne i ne žele da čekaju ponoć, dok su druge uzbuđene, ali i malo razočarane što se provode kod kuće.

Mi vam predlažemo kako da ovaj doček Nove godine bude zabavan i ostane u lepoj uspomeni.

Završite važnu godinu uz uspomene

Ukoliko budete imali vremena sami sa porodicom, evocirajte uspomene stečene u ovoj godini. Ovo je bila jedna od najvažnijih godina u vašem životu i ona u kojoj je vaše čedo upoznalo ovaj svet. Prelistajte radosnicu, albume sa slikama i slike u računaru. Ako imate starije dete prelistajte Kalendar prazničnih aktivnosti.

Porodična fotografija poslednjeg dana u godini

Poslednji dan ove godine je idealan za porodično slikanje. Uz pomoć selfi štapa ili tajmera na fotoaparatu, napravite vesele fotografije svih ukućana zajedno i ispratite tekuću godinu.

Lepo se obucite za doček

To što nigde ne idete ne znači da ne treba da skockani sačekate Novu godinu. Spremite svečanu toaletu za sve ukućane ako želite, a možete i otići kod frizera i komplet se našminkati. Cipele se visokim potpeticama se podrazumevaju, kao i malo šljokica.

Neka šljašti

Čak i veoma male bebe mogu da vide drečave boje. Kupite konfete, šljokice, svetlucave girlande. Neka pršti šarenilo i veselje. Nemojte se zadržavati na kićenju jelke u dve boje ili samo srernu-zlatnu, učinite dom onakvim u kakvom će beba biti najsrećnija.


Prijatelji sa decom na dočeku Nove godine

Možda vam ranije ovo nije izgledalo kao dobra ideja, ali sada je pravo vreme da organizujete proslavu sa prijateljima koji takođe imaju malu decu. Najbolje je da doček organizujete kod vas, ako je vaša beba najmlađi član ekipe.

Za ovu priliku možete na švedski sto dodati i koju kašicu ili hranu pogodnu za bebu, ako je već počela da jede i nešto drugo. A vama neće škoditi i koja čaša vina i opuštanje uz prijatan razgovor kada deca budu zaspala. Ako dojite, pročitajte o dojenju i alkoholu.

Novogodišnji ručak

Nećete ići na doček u restoran, ali možete da odete na ručak 31. decembra ili 1. januara. Raspitajte se koji restoran nije zadimljen i dovoljno je tih da i beba uživa.

Nakon toga možete uživati u šetnji gradom dok je beba ušuškana u kolica

Vremenska kapsula

Napravite vremensku kapsulu od stvari vezanih za vašu bebu tokom njene prve kalendarske godine. U kutiju stavite neki komad garderobe, čestitke, nekorišćenu pelenu, sliku i neke sitnice i ostavite je na tavan, podrum ili drugo sigurno mesto. Potrudite se da je otvorite najmanje za 5 ili 10 godina. Tada ćete se iznenaditi i raznežiti onim što vidite.

Prvi dan nove godine

Organizujte prvi dan po vašim željama. Odožite odlazak u goste, ako je moguće, za 2. januar. Zaboravite na sat i ceo dan provedite u pidzami, uz televizor, igru, uživanje u krevetu. Planirajte da imate nešto hrane i za vas, tako da zaista ne morate da mrdate nigde. Narednih dana će biti vremena da počnete da sprovodite novogodišnje odluke.

Booking.com