Name $ScriptID$ Home Page zZblDStL7dLK5wAtgeHrlPUITBORXLhIXD2LdB.4opr.I7

U susret novogodišnjim praznicima, spremili smo kalendar porodičnih aktivnosti za dodatno uživanje sa decom. Možda ćete u njemu pronaći neku novu ideju za zabavu, a možda će vas i samo podsetiti da je život lep i da je svaki novi dan dovoljan razlog da budete srećni. Na kraju teksta se nalazi i verzija kalendara za štampu u A4 formatu, kako bi lakše mogli da pratite dane. Srećni praznici! 

Za ovu aktivnost, potrebni su vam samo makaze, selotejp i običan beli papir. Seckajte od papira pahulje, jelke i druge ukrase, a zatim ih lepite na prozor. Oni maštovitiji mogu da nacrtaju i oboje Sneška Belića, sanke i kućice.Obradujte drage komšije dečijom čestitkom. Nije važno koliko će sve biti vešto i precizno, važno je da se zabavite. 

 

 Možda vam danas nije sve potaman, napolju je hladno i žurite. Ipak, naučite dete da je lepo biti srećan i da osmeh ne košta ništa. Svi ćete se bolje osećati.

  

Sigurno da postoje neke knjige ili slikovnice koje odavno niste otvorili ili skupljaju prašinu na tavanu. Sada je vreme da budete humani i te knjige poklonite biblioteci, nekog školi ili svratištu. Nekome će veoma značiti. 

 

Učite decu da znaju da se zahvale i čestitaju. Praznični duh je darivanje, ali i uveseljavanje drugih. Napravite zajedno čestitku uz omiljeni crtež i novogodišnje teme.

 

 


Sigurno često čitate sa decom, ali možda možete napraviti dodatno magičnu atmosferu ako se ušuškate pod pokrivač i čitate neke stare bajke koje i vas podsećaju na detinjstvo. O tome zašto je važno da čitate deci pročitajte OVDE

 

Sačuvajte crtež sa ukrasima od jelke. Biće vam zanimljivo kada za godinu dana pronađete crtež i vidite koliko je dete napredovalo. 

 

Nikada nije rano da dete učite lepom ponašanju. Nekome ćete ulepšati dan, a dete će naučiti nešto novo i pozitivno. 

 

Iako je ova tradicija uglavnom prestala, osim u poslovne svrhe, lepo bi bilo da je oživite uz pomoć dece. Sigurno će se baka i deka radovati da dobiju novogodišnju čestitku, kao i članovi porodice i prijatelji koji daleko žive. Ali, možete kupiti par gotovih čestitki i dati deci da ih ukrase, a zatim zalepiti markice i poslati i prijateljima koji su blizu. Nema onog ko se ne obraduje maloj pažnji u poštanskom sandučetu.

 

 

Sigurno imate koju igračku koju je dete preraslo ili se sa njom više ne igra. Naučite dete da treba da bude humano i da deli. Sada je pravo vreme da obradujete nekoga ko nema igračke i/ili se rešite viška i napravite mesto za novu igračku koja će se naći ispod jelke. 

 


Nikada nije rano da deca uče da učestvuju u kućnim aktivnostima i da porodica treba da bude tim koji sve rešava zajedno. Raščistite nepotrebno, pospremite i prepustite se uživanju narednih dana. 

 

Neke od ideja kako da okitite jelku pročitajte OVDE i sve o novogodišnjim ukrasima

 

Ideje za prazničnu dekoraciju stola pročitajte OVDE

 

Zapamite da postoje životinje koje imaju problem da nađu hranu. Jedne od njih su i ptičice koje se smrzavaju i nemaju čime da se hrane. Napravite kućicu za ptice u dvorištu ili ispred zgrade i ostavite semenje kojim bi mogle da se posluže. Učite decu da brinu o životinjama. 

 

Već smo naučili da osmeh ne košta ništa a doprinosi boljem raspoloženju. Smejte se bez razloga, osmehnite se drugima i mnogi će uzvratiti osmehom. Učite dete da pozitivan stav i pozitivne misli mogu samo pozitivno da donesu. 

 


Najlepše i najbrže je da naučite dete da učestvuje u kućnim aktivnostima. Čak i malo dete može da pomaže pri postavljanju stola i pripremi večere. Ovo je idealno vreme, kada ste svi na okupu, da razgovarate i o svakodnevnici, ali i da pričate neke svoje dogodovštine iz detinjstva. Vreme za puno smeha i pozitivne porodične atmosfere. 

 

Nikad dosta crteža i zabave uz flomastere i bojice. Možete se svi angažovati da svaki član porodice doda po jedan element na veliki crtež. Oni kreativniji mogu i da lepe ukrase na jelku od kolaž papira ili isečaka iz časopisa.

 

O tome zašto je važno da deca veruju u Deda Mraza pročitajte OVDE!  

 

Prošetajte svojim gradom ili otputujte u obližnji grad, ako ste u mogućnosti i užvajte jedne večeri u svetlosti novogodišnjih lampiona i prazničnoj atmosferi. 

 

Deca prosto obožavaju kada im dozvolite da se uvaljaju u brašno i testo. Kupite najjeftinije plastične modle u novogodišnjim oblicima i odaberite nekih od mnogobrojnih recepata za novogodišnje medenjake. Zabavićete se dok ih budete pravili, a svi će uživati dok se budu sladili narednih dana. 

31.12.2016. - Nova godina


Nova godina - nove odluke i novi počeci. Najlepše je da je započnete uz porodicu, ali i da pozovete oni koji su daleko i koji vam sada nedostaju. Vreme je mira, ljubavi i osmeha.

 

Porodično gledanje filmova je uvek prava zabava. Posebno ako spremite kokice i utoplite se sa ćebetom. Predlažemo vam neki od najboljih filmova za decu koje možete pronaći OVDE

 

Hladno vreme nije razlog da ne provodite vreme napolju. Verovatno izlazite svakodnevno napolje, ali možda bi mogli da danas provedete vreme u igri žmurke ili sa loptom. Ako je sneg, još bolje, onda napravite velikog Sneška i uživajte u sankanju. 

 

Novogodišnji praznici i zima su idealni da napravite piknik na malo drugačiji način. Organizujte pravi piknik, ali na ćebetu pored jelke. Par sati na podu uz nešto hrane i društvene igre mogu da budu prava porodična zabava za pamćenje. 

 

Stavite u jednu šepru iseckanu pomorandžu, malo brusnice, sipajte cimet i karanfilić ako imate. Prelijte sa jednom litrom vode i ostavite da vri. Dom će mirisati na predstojeći Božić.  


 

07.01. - BOŽIĆ

 

 


 

Kliknite na sliku ispod da uvećate i odštampate ceo kalendar u A4 formatu.  

Booking.com