da li je miom uzrok anemije
Miom i anemija

Da li je miom uzrok anemije?

Poštovana,

Imam problem sa miomom koji je dimenzije 30x35. Imam anemiju sam već duže vreme, nikako ne mogu gvožđe da popravim. Moja doktorka mi predlaže operaciju. Molim za Vaše mišljenje. Da napomenem da imam 43 godine i dvoje dece.

ODGOVOR GINEKOLOGA:

Draga Zorice,

S obzirom na tegobe i to da imaš hroničnu anemiju, a pretpostavljam i obilnije cikluse i ta opcija je za razmotriti. Ili pak promeni terapiju za anemiju. Dakle, probaj sa drugim preparatom. Prati rast moma, koji svakako iz napisanog nije prevelik za toliko izražene tegobe. E sad, da li je miom uzrok anemije ili je samo prisutan nalaz paralelno sa nekim drugim problemom koji izaziva anemiju, to ne znam. Možda da posetiš i gastroenterologa i hematologa zbog anemije. Da se možda ne radi o nekon okultnom krvarenju iz regije creva. Ovo je samo predlog, naravno, pošto mogu da sudim samo po onom što si napisala, a ne na osnovu ultrazvuka ili pregleda.

Dr Aleksandra Simić, ginekolog

Ginekološka ordinacija "Taurunum medical"

Sva pitanja dr Simić možete postaviti na Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ostale odgovore ginekologa na pitanja čitateljki možete pročitati OVDE

Pročitajte više:

Pitajte stručnjaka

More Articles