Marija Ranisav, logoped
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ja sam Marija Ranisav. Diplomirala sam 2009. godine na fakultetu za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju na odseku za logopediju. Tokom 2013. godine sam zavrsila edukaciju "Opšta i specifična reedukacija psihomotorike sa opštom defektološkom dijagnostikom i relaksacijom". Svoja prve korake u radu sa decom ostvarila sam stažirajuci u DZ Zemun, u predškolskom savetovalištu. Od tada se bavim savetodavnim radom, dijagnostikovanjem i tretmanom dece predškolskog i ranog školskog uzrasta. Mama sam dva dečaka i jedne devojčice. Ako imate neka pitanja ili dileme vezano za govorno-jezički razvoj Vašeg deteta, ja sam tu da pronađem pravi odgovor.

Mariji Ranisav pitanja možete postaviti putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

Save

Save

Jasmina Mitrić, nutricionista
http://www.tvojnutricionista.rs

Ja sam Jasmina Mitrić, vaš nutricionista. Već 9 godina radim na planiranju kolektivne ishrane i savetovanju ljudi, a već 2 godine na blogu Tvoj nutricionista pokušavam da ispričam priču o zdravim namirnicama, zdravoj ishrani i ukusnoj hrani. Mama sam petogodišnjeg dečaka koji voli brokoli i tikvice, i nadam se da ću vam pomoći da pronađete odgovore na neka pitanja koja vas muče.Jasmini Mitrić pitanja možete postaviti i putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

 

 

Ja  sam Drina Dimić. Diplomirala sam 2006. godine na Učiteljskom fakultetu, smer Profesor razredne nastave. Radila sam kao profesor razredne nastave u svim odeljenjima, a imam i iskustvo u prijemu đaka prvaka.  Nastavila sam svoj put kao stručni saradnik i vaspitač u pripremnoj predškolskoj grupi, spremajući decu za prve susrete sa osnovnoškolskim obrazovanjem. 

Majka sam dva divna dečaka.

Ako imate bilo kakvih dilemma ili pitanja,  kako prevazići probleme koji se javljaju prvih dana u školi, kao i situacije u razredu uopšte, tu sam da Vam svojim iskustvom i savetima pomognem i rešim neke roditeljske nedoumice.

 

Drini Dimić pitanja možete postaviti i putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

 

Milena Kostić, vršnjačka savetnica za dojenje
Udruženje RODITELJ

Moje ime je Milena Kostić i ja sam vršnjačka savetnica za dojenje.
Posle uspešnog dojenja prvog deteta, sa drugim je krenulo čupavo. U tom periodu saznajem za Savetovalište za dojenje koje funkcioniše u okviru Udruženja RODITELJ, čije savetnice su mi bile od neizmerne pomoći. Stoga, nošena entuzijazmom, prijavljujem se kod njih na obuku da i sama, svojim iskustvom i znanjem, pomognem nekim drugim mamama kojima treba prava informacija o dojenju, ili jednostavno malo podrške.
Trenutno učestvujem u radu Savetovališta: održavanjem besplatnih radionica, telefonskim savetovanjem i pisanjem i prevođenjem tekstova za sajt Dojenje.
Iako sam apsolvent na studijama medicine i sa diplomom inženjera u menadžmentu, poslom sam vezana pretežno za kuću i „stay-at-home" sam mama. I to trostruka mama. Naše zgode i nezgode i poneku kreativnu tvorevinu beležim na svom blogu Mama iz magareće klupe.Mileni Kostić pitanja možete postaviti i putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

 

 

 

 

 

Maja Antonić, psihoterapeut
Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Moje ime je Maja Antonić, rođena sam 1984. godine u Kikindi. Iako od malena zaljubljena u umetnost i arhitekturu, nakon upoznavanja sa decom sa smetnjama u razvoju, koja su me očarala svojom iskrenošću i pozitivnošću, pred sam završetak Gimnazije 2003. godine čvrsto odlučujem da upišem Fakultet za specijalnu edukaciju i rehabilitaciju, smer oligofrenolog. Već tokom druge godine studija ukazala se prilika da se pridružim organizaciji „Dečje srce“ u kojoj sam provela punih deset godina. Moj rad je bio usmeren na direktan rad sa decom i osobama sa smetnjama u mentalnom razvoju, sa njihovim roditeljima kroz različite programe podrške i unapređivanje funkcionalnosti pojedinca pa i cele porodice. Kroz intenzivni rad se pojavila želja i potreba da znanje i iskustvo proširim pa upisujem 2009. godine Sistemsku porodičnu psihoterapiju koju od tada sprovodim kroz privatnu praksu u radu sa pojedincima, parovima i porodicama. Upoznavanje sa čarima Play terapije i njenim neprocenjivim mogućnostima u radu sa decom navelo me je da 2012. godineupišem Integrativnu dečiju psihoterapiju gde sam do ovog momenta ovladala metodama Dečije psihodrame, Dečije play terapije „Igra svet“ i metodom Winikottovih škrabalica. Tako dolazim do ukrštanja više različitih ljubavi, prema svom pozivu, ljudima, mogućnosti da pojedinačna znanja upotrebim na što kreativniji način koji je blizak klijentu.Maji Antonić pitanja možete postaviti i putem mejla: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.